Alleen filialen met beschikbare voorraad worden getoond. Plaats online bestellingen en haal ze op bij geselecteerde filialen door 'Afhalen in een filiaal' te kiezen als bezorgmethode.
Bescherm je waterleidingen tegen de wintervorst met de warmtekabels van Eurom. Met een vermogen van 10 Watt per meter en een fijne soepelheid draai je deze kabel eenvoudig om de leidingen heen en steek je de stekker in het stopcontact (220-240V). De lengte van deze warmtekabel is 10 meter en de lengte van de elektrokabel is 2 meter.
Ventilatorkachels warmen de lucht op via de gloeidraad en de ventilator. Wanneer je een ventilatorkachel aanzet warmt de gloeidraad op en blaast ventilator de warme lucht de ruimte in. Dit heeft als voordeel dat ventilatorkachels relatief grote ruimtes snel van extra warmte kunnen voorzien. Een ander voordeel is dat dit type kachel vaak over een koude-lucht stand beschikt waardoor je de kachel ook in de zomermaanden kunt gebruiken. Een nadeel is daarentegen het relatief harde geluid dat deze kachels produceren.
Een keramische kachel beschikt net als een ventilatorkachel over een ventilator. De omgeving wordt echter niet verwarmd door een gloeidraad, zoals bij de ventilatorkachel, maar door het keramische PTC-element. Dit is een plaat die wordt opgewarmd door de ventilator en de warmte vervolgens in de omgeving verspreid. De ventilator zorgt er echter voor dat keramische kachels relatief veel geluid maken. Wel is een keramische kachel zuinig en tevens kind- en huisdiervriendelijk omdat het keramische element niet echt warm wordt. Ook verwarmt deze kachel een ruimte snel en komen er geen nare geuren vrij, omdat stofdeeltjes niet verbranden aan het keramisch element.
Een convectorkachel maakt gebruik van convectiewarmte: De warme lucht stijgt vanuit de kachel op naar het plafond. Wanneer de warme lucht vervolgens afkoelt bij het plafond, daalt de lucht. De convectorkachel zuigt de koude lucht vervolgens weer aan en gaat via het verwarmingselement weer als warme lucht de ruimte in, waarna de cirkel zich telkens herhaalt zolang de kachel aanstaat. Het voordeel hiervan ten opzichte van ventilator- en keramische kachels is dat convectorkachel stil in gebruik zijn waarmee deze ook als permanente verwarming zijn te gebruiken. Het nadeel is dat het relatief lang duurt voordat een convectorkachel de ruimte heeft opgewarmd. Daarnaast heeft een convectorkachel een kleiner bereik. Wanneer je een convectorkachel van 2000 Watt hebt, kan deze een kleiner deel van de ruimte opwarmen dan een ventilator- of keramische kachel.
Een elektrische radiatorkachel is een efficiënte kachel omdat deze gebruik maakt van twee soorten warmte: convectie- en stralingwarmte. De olie in de kachel - bij een olievrije radiator het element - warmt langzaam op en laat de warme lucht naar het plafond stijgen, waarna deze afkoelt en weer daalt (convectie). Tegelijkertijd geven de vinnen van de kachel een directe vormen van warmte af (straling). Het voordeel is net als bij convectorkachel dat de kachel stil in gebruik is waarmee deze geschikt is voor in de studeerkamer of een andere ruimte waar je rust nodig hebt. Nadelen zijn daarentegen dat het ook bij dit type kachel relatief duurt totdat een ruimte verwarmd is en dat het bereik niet zo groot is.
Een straalkachel geeft een directe warmte af op personen en objecten in de ruimte, waarmee deze kachel geschikt is voor minder goed geïsoleerde ruimtes zoals een garage of schuur. Doordat de warmte direct voelbaar is op de huid, ervaar je al snel een gevoel van een prettige warmte. Ook ontstaat door stralingswarmte geen circulatie van stofdeeltjes in de lucht, wat bij warmte door ventilators en convectie wel het geval is. Tevens droogt de lucht niet uit bij stralingwarmte en is het element van de kachel direct warm zodat je het snel warm krijgt.
Het verschil met een infraroodkachel is dat een straalkachel gebruik maakt van korte golf straling, terwijl een infraroodkachel gebruik maakt van lange golf straling. Hierdoor warmen infraroodkachel een ruimte iets langer op dan een straalkachel.
Steeds vaker zien we elektrische infrarood panelen als extra, of zelfs permanente, verwarmingsbron in huis om een ruimte via infraroodstraling op te warmen. Infraroodkachels maken net als straalkachel gebruik van stralingswarmte. Echter, maakt een infraroodkachel gebruik van lange golf straling die daarmee een langere golflengte hebben dan straalkachels. Hierdoor duurt het iets langer tot een ruimte is opgewarmd dan bij een straalkachel. Infrarood verwarming is tevens energiezuinig, stil in gebruik en zorgt daarbij voor een directe (niet schadelijke) warmte op de huid. Hierdoor is er ook geen stofcirculatie in de ruimte en droogt de lucht niet uit, zoals bij ventilatie- en convectiewarmte. Dit alles maakt infrarood verwarming een interessant alternatief voor gas als permanente verwarming, ook met het oog op de klimaatdoelen van de EU.