Briketten / houtskool

Houtskool of briketten zijn samen met de aanmaakmiddelen de belangrijkste ingrediënten om het BBQ vuur te starten. Houtskool is vooral geschikt voor open barbecues zonder deksel, waarbij hele hoge temperaturen nodig zijn. Briketten werken het best op een barbecue met deksel en blijven veel langer op temperatuur.

Lees meer
Filteren

1-12 van 21

Pagina
  1. Weber Kokosbriket 8 kg
    Onze prijs
    19,99
    Vandaag verzonden
    Voeg toe aan verlanglijst
  2. Weber Houtsnippermix, rundvlees
    Onze prijs
    8,50
    Vandaag verzonden
    Voeg toe aan verlanglijst
  3. Weber Hickory houtblokjes
    Onze prijs
    11,50
    Vandaag verzonden
    Voeg toe aan verlanglijst
  4. BBQ specialist

    Officiële Weber dealer

    Officiële Outdoorchef dealer

  5. Weber Houtsnippermix, varkensvlees
    Onze prijs
    7,50
    Vandaag verzonden
    Voeg toe aan verlanglijst
  6. Weber houtskool 5kg
    Onze prijs
    12,50
    Bezorging 1-2 werkdagen
    Voeg toe aan verlanglijst
  7. Kokosnootbriketten zak 3kg
    Onze prijs
    6,95
    Bezorging 1-2 werkdagen
    Voeg toe aan verlanglijst
  8. Weber briketten 4 kg
    Onze prijs
    11,50
    Bezorging 1-2 werkdagen
    Voeg toe aan verlanglijst
  9. Weber briketten 8 kg
    Onze prijs
    19,95
    Bezorging 1-2 werkdagen
    Voeg toe aan verlanglijst
  10. Weber houtskool 3 kg
    Onze prijs
    9,50
    Bezorging 1-2 werkdagen
    Voeg toe aan verlanglijst
  11. Weber natuurlijke hardhout pellets - Apple
    Onze prijs
    19,99
    Vandaag verzonden
    Voeg toe aan verlanglijst
  12. Weber natuurlijke hardhout pellets - Beech
    Onze prijs
    19,99
    Vandaag verzonden
    Voeg toe aan verlanglijst

1-12 van 21

Pagina

Houtskool

Houtskool voor de barbecue is, op de barbecue na, het belangrijkste ingrediënt voor een geslaagde barbecue. Zonder houtskool is het natuurlijk moeilijk barbecueën. Houtskool is vooral geschikt voor barbecues die open zijn, niet af te sluiten met een deksel en voor direct grillen, waarbij hele hoge temperaturen nodig zijn. Het is namelijk zo dat houtskool veel hogere temperaturen bereikt dan bijvoorbeeld briketten, bijkomend nadeel hiervan is wel dat het houtskool sneller verbrandt waardoor je tijdens het barbecueën het houtskool moet bijvullen en weer even moet wachten tot de kolen op temperatuur zijn.

Kenmerken houtskool:

  • Verbrandt veel sneller dan briketten
  • Produceert meer vlammen
  • Bereikt hogere temperatuur dan briketten

Briketten

Weber briketten kunnen natuurlijk niet ontbreken bij het barbecueën. Naast de barbecue zelf zijn brikketen of houtskool de belangrijkste benodigdheden voor een barbecue. Maar let op, wanneer kies je nu eigenlijk voor briketten? Weber Briketten werken het best op een barbecue met deksel, het grote voordeel van briketten is dat deze lang op temperatuur blijven. Hierdoor hoef je de brikketen niet aan te vullen tijdens het barbecueën, sluit de barbecue af met de deksel en laat het gerecht rustig garen. 
De prijs van barbecue Weber briketten ligt echter wel wat hoger dan Weber houtskool, maar gezien briketten langer branden, heb je wel langer plezier van briketten. 
Barbecue briketten zijn er in 2 soorten, namelijk de ‘standaard’ briketten en de kokosbriketten, de laatste zijn zoals de naam al doet denken, gemaakt van de schil van kokosnoten. Daardoor zijn deze kokosbriketten niet alleen een erg duurzame keuze, maar hebben zij maar liefst 3 voordelen ten opzichte van ‘standaard briketten’. 

Deze voordelen zijn:

  • Laten minder as achter
  • Behalen hogere temperatuur
  • Branden schoner